contact vestigingen inloggen

Reis- en annuleringsverzekering

Reisverzekering

Of u nou een stedentripje gaat maken of gaat bergbeklimmen in de Alpen, u wilt met een gerust gevoel op reis. Dat lukt het beste als u goed verzekerd bent. Als u ťťn keer per jaar reist, kunt u een kortlopende reisverzekering sluiten. En als u vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering voor u voordeliger. Deze is het hele jaar geldig.

Kenmerken

Een reisverzekering is bij uitstek een product dat u helemaal zelf kunt samenstellen. Of het nou om een kort- of een doorlopende verzekering gaat: de meeste verzekeraars bieden een basisdekking die u kunt uitbreiden. Voorbeelden van aanvullende modules zijn: wintersport, annuleringsverzekering en dekkingsgebied (Europa of werelddekking). Bij sommige verzekeraars kunt u gedurende het hele jaar modules aan- en uitzetten, zodat u nooit te veel betaalt.

Zorgkosten

Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering Ďdubbelí zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. Zeker als u naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In Amerika bijvoorbeeld is een ziekenhuisopname vier of vijf keer duurder dan bij ons. Maar uw Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Dat betekent dat u veel zelf moet bijleggen als†u medische kosten maakt in een duur Ďzorgí-land.

RepatriŽering

U moet er niet aan denken, maar soms kan de nood zo hoog zijn dat u niet zelfstandig naar huis kunt en moet worden gerepatrieerd. Meest bekend is repatriŽring na een skiongeluk. De kosten van zoín medische repatriŽring lopen al snel hoog op. Als u geen reisverzekering heeft, draait u zelf voor die kosten op. Twijfelt u over†uw verzekering en de dekking? Raadpleeg dan uw verzekeraar of adviseur.

Let op!

  • Een reisverzekering is meestal alleen geldig in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Gaat u verder weg? Neem dan een werelddekking.
  • Als u langer in het buitenland verblijft, houd er dan rekening mee dat de meeste reisverzekeringen tot zestig of negentig dagen geldig zijn.
  • Niet alle activiteiten zijn standaard gedekt. Vraag het voor de zekerheid na als u een actieve vakantie heeft geboekt, bijvoorbeeld als†u gaat bergbeklimmen of diepzeeduiken.
  • De zorgverzekering vergoedt medisch noodzakelijke kosten in het buitenland. Deze krijgt u tot het bedrag vergoedt dat u in Nederland ook zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak hoger. Het deel dat†uw zorgverzekeraar niet vergoedt, kunt u op†uw reisverzekering claimen.
  • Soms is het lastig te bepalen waar de dekking van uw ene verzekering ophoudt en de dekking van†uw reisverzekering begint. Misschien is het handig om te onthouden dat een reisverzekeraar alleen de schade vergoedt die een andere verzekeraar niet dekt. †
  • Zorg dat u voordat†u op reis gaat, het nummer van de alarmcentrale hebt genoteerd.
  • Als u een bagageclaim wilt indienen, bijvoorbeeld omdat†uw koffers zijn gestolen, doe dan altijd eerst aangifte bij de politie.†U moet de diefstal namelijk aantonen bij†uw verzekeraar. Als†uw koffer niet uit het vliegtuig is gekomen, vul dan al op de luchthaven bij de betreffende maatschappij een PIR-formulier.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering keert uit als u plotseling†uw vakantie moet afzeggen. Bijvoorbeeld omdat†u of uw partner onverwachts in het ziekenhuis belandt.

Kenmerken

Hoe lang†u ook naar uw reis hebt uitgekeken, soms zijn er onverwachte gebeurtenissen waardoor u die reis moet afzeggen. Annuleren, noemen we dat. Maar†uw ticket en het hotel heeft u meestal al betaald. Om te voorkomen dat†u dat geld helemaal kwijt bent, kunt u een annuleringsverzekering afsluiten.

Voor wie en waarom?

Iedereen die een vakantie boekt kan een annuleringsverzekering afsluiten. Gaat u met een reisgezelschap, of met familie, dan is het aan te raden om ťťn polis bij ťťn verzekeraar te sluiten.

Let op!

Lees vooraf de voorwaarden goed door, zodat†u weet onder welke voorwaarden†u geld terugkrijgt. Alleen de gebeurtenissen die in de polis staan, geven recht op dekking.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat†u door ons adviseren!

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2019