contact vestigingen inloggen

Zorgverzekering

Direct aanmelden met korting en vergoedingen 2024

Collectief

Bent u ondernemer of heeft uw werkgever aangegeven dat u gebruik kunt maken van een collectiviteit? Dan kunt u hieronder de kortingen bekijken en direct een polis afsluiten.

VerzekeraarKorting aanvullendAanmeldenVergoedingen
a.s.r.15% (tand 10%)AanmeldenVergoedingen
CZ10% AanmeldenVergoedingen
Menzis9%AanmeldenVergoedingen
Nationale Nederlanden10%AanmeldenVergoedingen
OHRA6% AanmeldenVergoedingen
ONVZ10% AanmeldenVergoedingen
Stad HollandAanmeldenVergoedingen
Zilveren Kruis10%AanmeldenVergoedingen

Individueel

VerzekeraarKorting aanvullendAanmeldenVergoedingen
CZ-AanmeldenVergoedingen
Menzis-AanmeldenVergoedingen
Nationale Nederlanden10%AanmeldenVergoedingen
OHRA6% AanmeldenVergoedingen
ONVZ7% AanmeldenVergoedingen
Stad HollandAanmeldenVergoedingen


Aan de genoemde kortingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten voor medische behandelingen. In de wet is vastgelegd om welke zorg het precies gaat. We noemen de basisverzekering ook wel zorgverzekering.

Wat is er verzekerd?

Met de basisverzekering bent u onder andere verzekerd voor geneeskundige zorg. Bijvoorbeeld voor zorg door huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen, kosten voor geneesmiddelen of een verblijf in het ziekenhuis. Verzekeraars zijn in de meeste gevallen verplicht u te accepteren als u een basisverzekering wilt afsluiten. Wel is het slim eerst goed te vergelijken, omdat de premieverschillen tussen zorgverzekeringen groot kunnen zijn. Ook moet u kiezen voor het type polis:

Naturapolis

Hiermee kunt u naar de zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De verzekeraar betaalt de rekeningen ook rechtstreeks aan de zorgverlener. Soms kunt u wel naar een andere zorgaanbieder, maar dan moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen.

Restitutiepolis

Hiermee kunt u zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Soms moet u wel eerst zelf de rekening betalen. De verzekeraar betaalt het bedrag dan later aan u terug. Een restitutiepolis is vaak duurder dan een naturapolis. Dat komt doordat de verzekeraar bij een restitutiepolis meer administratie moet bijhouden. Bovendien missen verzekeraars dan de voordelen van grootschalige inkoop. Er bestaan overigens ook combinaties van deze typen polissen.

Voor wie en waarom?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Bent u jonger dan 18 jaar, dan betaalt u geen premie, maar bent u verzekerd via uw ouders. Op deze manier is iedereen verzekerd voor basiszorg. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten, bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen of de tandarts. Lees hieronder meer over een aanvullende verzekering.

Goed om te weten

  • U heeft op de basisverzekering een verplicht eigen risico van € 385. Een deel van de zorgkosten valt daaronder: dat betekent dat u de eerste € 385 zelf betaalt voordat de verzekeraar de kosten voor u vergoedt.
  • U kunt zelf een basisverzekering afsluiten, maar ook deelnemen aan een collectief contract. Meestal bespaart u dan zo’n 5% op de premie van de aanvullende dekkingen. U kunt op veel manieren deelnemen aan collectieve contracten. Bijvoorbeeld via uw werkgever.


Aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering kunt u vrijwillig een aanvullende verzekering afsluiten. Die verzekering dekt kosten die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

Wat is er verzekerd?

Voor behandelingen buiten de basisverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn veel verschillende aanvullende verzekeringen. Zo zijn er aanvullingen speciaal voor studenten of jongeren.

Voor wie en waarom?

Een aanvullende zorgverzekering is bedoeld voor mensen die prijs stellen op bijzondere behandelingen, bijvoorbeeld een medische check of sportmedisch advies. Ook voor mensen met een bril of contactlenzen kan een aanvullende verzekering nuttig zijn. Die krijgt u namelijk niet vergoed met een basisverzekering. Hetzelfde geldt voor alternatieve geneeswijzen of buitenlandvaccinaties.

Goed om te weten

  • U kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. Meestal geldt: hoe uitgebreider, hoe duurder.
  • Ga goed na welke medische behandelingen u graag gedekt wilt hebben. En vooral welke niet. Het is zonde om premie te betalen voor iets waarvan u geen gebruik maakt.
  • De aanvullende verzekering wisselt niet automatisch mee als u voor de basisverzekering naar een andere verzekeraar gaat. Omdat er voor de aanvullende verzekering geen acceptatieplicht geldt, is het verstandig om eerst een verzekeraar te zoeken die u accepteert voordat u uw oude verzekering opzegt.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Wilt u weten of dit product geschikt is voor u? Bekijk dan hier de doelgroepomschrijving.

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2023