contact vestigingen inloggen

Motorverzekering

Iedere motorrijder in Nederland is verplicht een motorverzekering af te sluiten. Het gaat dan om de wettelijke aansprakelijkheid. Of u ook het casco wilt dekken, beperkt of volledig, mag u helemaal zelf weten.

Wat is er verzekerd?

Motoren zijn er in vele soorten en maten. Het scheelt voor de verzekering nogal of u een splinternieuwe koopt of op een klassieker rijdt. Grofweg kunt u, naast allerlei aanvullende dekkingen, kiezen uit 3 opties:
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), zodat de schade die u met uw motor veroorzaakt aan anderen wordt vergoed tot een maximum van € 1.120.000 voor materiële schade en € 5.600.000 voor letselschade per gebeurtenis.
  • WA Beperkt Casco, in dat geval is naast de wettelijke aansprakelijkheid ook de schade aan uw eigen motor (beperkt) verzekerd. U kunt denken aan brand, diefstal, maar ook aan schade na een aanrijding met dieren. 
  • WA Volledig Casco, deze allriskverzekering dekt vrijwel alle schade aan uw eigen motor, ook die u zelf heeft veroorzaakt.

Voor wie en waarom?

De motorverzekering is geschikt voor alle Nederlandse huishoudens (ingezetenen) van 17 jaar en ouder die hun vermogen willen beschermen voor kosten die worden gemaakt bij schade van en door motorbezit. De motor moet een Nederlands kenteken hebben.

Een motorverzekering is er in soorten en maten. Naast de dekking die u kiest kan ook uw leeftijd een belangrijke rol spelen bij de premiehoogte. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een premiekorting voor motorrijders van 40 jaar en ouder. Daarnaast geldt er net als bij de autoverzekering een no-claimkorting voor schadevrije jaren.

Goed om te weten

  • Op de premie die u moet betalen, zijn diverse kortingen mogelijk, bijvoorbeeld omdat u een beperkt aantal kilometers per jaar rijdt of omdat u van half december tot 1 maart geen motor rijdt.
  • Ook kan het zijn dat u recht heeft op premiekorting omdat u een erkende rijvaardigheidstraining heeft gevolgd. Informeer daarom altijd goed bij uw verzekeraar of adviseur naar de dekkingsmogelijkheden.
  • Er zijn ook schadeoorzaken die de verzekeraar niet dekt, bijvoorbeeld als u meedoet aan een snelheidswedstrijd. Of als u toch rijdt, terwijl u alcohol, medicijnen of drugs heeft gebruikt.
  • Lees bij twijfel eerst de polisvoorwaarden door voordat u de weg opgaat!

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Wilt u weten of dit product geschikt is voor u? Bekijk dan hier de doelgroepomschrijving.

© Thoma Groep 2024