contact vestigingen inloggen

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel begrafenisverzekering genoemd. Hiermee kunt u†zich verzekeren voor uw begrafenis, die vaak erg kostbaar is.

Kenmerken

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een natura- en een kapitaalverzekering.

Natura-uitvaartverzekering

De natura-uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. Dat bepaalt u vooraf met de verzekeraar. Denk aan het aantal volgautoís, de rouwkaarten en de invulling van de bijeenkomst. Uw wensen bepalen de premie die u betaalt. De verzekeraar neemt alle zorg vervolgens uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alles rondom de begrafenis of crematie. De verzekering keert geen geld uit. Lees meer over de natura-uitvaartverzekering.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit. Hoeveel dat is bepaalt u als†u de verzekering afsluit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden de begrafenis of crematie betalen. Daarnaast kunt u allerlei extra zorg meeverzekeren, bijvoorbeeld terminale zorg of nazorg bij rouwverwerking. Er bestaat ook een combinatie van deze twee: die verzekering bestaat meestal uit een natura-verzekering, aangevuld met een kapitaalverzekering.

Voor wie en waarom

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Eventueel kunt u dat ook voor†uw partner doen. Vaak zijn ook kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd. Zij zijn dan meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van ťťn van de ouders.

Let op!

U betaalt de premie periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks. Maar u kunt ook kiezen voor een eenmalige koopsomstorting. Sommige verzekeraars verhogen de uitkering met een jaarlijkse winstbijschrijving.

Bekijk de verzekeringskaarten voor productspecifieke informatie en laat u door ons adviseren!

Direct geregeld!

24/7 bereikbaar

© Thoma Groep 2019