contact vestigingen inloggen

Wij willen samenwonen

Willen jullie gaan samenwonen en willen weten waaraan jullie hierbij financieel gezien aan moeten denken? Wij helpen jullie graag verder. Zo zijn er twee aandachtspunten waar goed over nagedacht dient te worden.
 

  1. Verschillend vermogen: Vaak brengt elke partner een verschillend eigen vermogen in. Zo kan het zijn dat de ene partner meer spaargeld heeft dan de ander of dat er bij de verkoop van de bestaande woning overwaarde gegenereerd wordt. Het is goed om dit goed vast te leggen.

  2. Verschillend eigen woning verleden: Wanneer één of beide partners een eigen woning heeft (gehad), dient hier rekening mee gehouden te worden bij het financieren van een nieuwe woning. Is er bijvoorbeeld overwaarde die meegenomen dient te worden, is er al hypotheekrenteaftrek genoten of zijn er nog oude hypotheekrechten? Dit kan allemaal meespelen in de maximale hypotheek die jullie samen kunnen opnemen.


Wij helpen jullie graag verder om te kijken wat de mogelijkheden zijn en hoeveel jullie maximaal kunnen lenen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en indien wenselijk voor een vrijblijvend gesprek.

© Thoma Groep 2024